Fish & Meer … fine dineren aan het Veerse Meer!

Dineren aan het Veerse Meer. Genieten van zalig eten, van elkaar en het vallen van de avond met misschien wel een prachtige avondzon. We hebben voor ieder wat wils. Kijk maar eens wat wij te bieden hebben.

Allergie? Dieetwensen? Laat het ons weten. Dan houden wij daar rekening mee.

Dineren – Starters

Carpaccio Tonijn op Krokant Filodeeg

wasabi mayonaise | ricotta | limoen | bieslook

16,-

Gekookte Noordzee Krabscharen

frisse salade | brood | mayonaise

14,-

Rauwe Langoustine

extra virgin olijfolie | fleur de sell | limoen

15,-

Tartaar van Wilde Zeebaars

avocado | soja | zeewier | sesam

13,-

Hollandse Garnalen Cocktail

kwartel ei | paprika | cocktailsaus | bieslook

15,-

Toast Oosterschelde Paling & Schotse Zalm

brioche | rouille | bieslook | zwarte peper

16,-

Bouillabaisse met Noordzeevis

brioche | rouille | gruyère kaas

11,-

Kreeften Bisque

kreeft | cognac | cayenne

13,-

Vitello Tonnato

kappertjes | rucola | parmezaanse kaas

12,-

 

Klassieke Steak Tartare (zelf bereiden)

sjalot | kappertjes | augurk | ansjovis | eidooier | peterselie

14,-

Jamon iberico Pata Negra

rucola | zuurdesem krokant | gefrituurd ei

17,-

Kaaskroketten van Schellach

mosterdmayonaise | frisse salade

11,-

Tom Kha Kai soep Vega!

kokosmelk | lente ui | koriander

8,-

Dineren – Main

Halve Kreeft

gekookt of van de bakplaat | seizoen groenten | frites

24,-

Hele Kreeft +/- 550 gram

gekookt of van de bakplaat | seizoen groenten | frites 

46,-

Langoustine van de Grill

frisse salade |  frites

28,-

Fish & Chips

kabeljauw | frisse salade | huisgemaakte remouladesaus | frites

17,-

In Roomboter Gebakken Sliptong

3 stuks | frisse salade | frites | mayonaise

24,-

Gegrilde hele Tarbotine

+/- 500 gr | venkel | aardappelmousseline

26,-

Vangst van de Dag

zeegroenten | aardappelmousseline

dagprijs

Linguine Pasta Seafood (ook vegetarisch te bestellen)

vis | schaal- en schelpdieren | groene curry | vadouvan / of vegetarisch

22,-/18,-

Fruits de Mer

1/2 kreeft | Noordzee krabscharen | langoustine | mesheften | alikruiken | oesters | kokkels

49,-

Plateau Schaaldieren

1/2 kreeft | Noordzee krab | langoustine | gamba’s | Hollandse garnalen

54,-

Clare Valley Tournedos

180 gram | groene asperges | frites | truffeljus

26,-

Gegrilde Grain Fed XL Hamburger

brioche bun | togarashi mayonaise | rode ui | augurk | kaas | bacon | pommes gaufrettes

18,-

Klassieke Steak Tartare (zelf bereiden)

200 gram | sjalot | kappertjes | augurk | ansjovis | eidooier| peterselie | frites

24,-

Gefrituurd Hoeve Ei

gegrilde groene asperges | parmezaanse kaas | macadamia | aardappelmousseline

21,-

Dineren – Dessert

Koffie met Lekkers

mondvermaakjes | koffie of thee

6,-

Chocolade & Passievrucht

crumble | passievruchten cremeux | witte chocolade sabayon

10,-

Trifle van Kokos

ananas | vanille | steranijs

8,-

Panna Cotta van Yoghurt en Citroen

pistache | vanille | yoghurt krokant

8,-

Kaas van Erik Murre

keuze uit binnen en buitenlandse kazen | suikerbrood | vijgen

13,-

Bol IJs

vraag naar de smaken

2,- per st

Dineren – Voor de kleintjes

Gebakken Kabeljauwfilet

frites | salade | appelmoes

10,-

Fish & Chips

kabeljauwfilet | frites

8,-

Frites met Snack

kaas kroket, frikandel of runderkroket

7,-

Mini Hamburger

frites | sla

8,-

Voor de kleintjes zijn hoofdgerechten ook in halve porties te bestellen. Vraag naar de mogelijkheden.

Er zit vast wel wat bij!

Zeker zijn van een plekje? Reserveer dan online. 

Telefonisch bestellen kan natuurlijk ook: 0118 855 848

Ons verhaal

Fine Veere; meer dan een visrestaurant

Houd je van vis? Dat is mooi. Wij ook! Maar ook voor een fijn stuk vlees of een verrassend vegetarisch gerecht is het bij ons fine genieten.

Wij houden van alles wat wij bereiden in onze brasserie, direct aan het Veerse Meer bij Veere op Walcheren in Zeeland.

We willen jou graag onze smaken laten proeven.

Bij onze kun je terecht voor een uitgebreide lunch en diner met uitzicht over het meer. Maar ook lekker en gezellig borrelen met vrienden en familie kan prima bij ons!

De inrichting van ons restaurant draagt bij aan de ultieme beleving: eten aan het water.

24.-

Klassieke Steak Tartaar (zelf bereiden)

Lekker klassiek. Alle ingrediënten liggen om het tartaar-vlees heen (bavette). Het is de bedoeling dat je alle ingrediënten zelf mengt met het vlees. Vervolgens breng je het op smaak brengt met tabasco, worcestersaus, mosterd, peper en zout, eidooier, kappertjes, ansjovis, augurk, sjalot, pijnboompitten en peterselie. Voor de echte doe-het-zelver!

16.-

Carpaccio Tonijn op Krokant Filodeeg

Wij noemen deze ook wel Pizza Tonijn Fine Style. Heerlijke verse tonijn op een dun en krokant laagje van filodeeg. Met huisgemaakte Wasabi mayonaise, een creme van ricotta met parmezaanse kaas, sesamzaadjes en dille. Lekker fris met een pittig randje.

49.-

Fruits de Mer

Dit gerecht mag natuurlijk niet ontbreken in onze brasserie. Producten uit eigen streek. Halve kreeft (seizoen Oosterschelde meerprijs) Noordzeekrab in court bouillon, langoustines, kokkels, alikruiken en mesheften van onze buren Seafarm. Geserveerd met heerlijke verse frites en pepermayonaise.

0
Bestelling